Чисельність населення України станом на 1 липня поточного року становила 42,82 млн. осіб, що на 164 тис. осіб менше порівняно з показником на 1 липня 2014 року.
Про це повідомляє Державна служба статистики.

Як зазначається, дані наводяться без урахування Криму та зони проведення антитерористичної операції.

Читайте також: Бойовики використали дітей в антиукраїнській пропаганді (фото, відео)

Показник народжуваності, за даними Держстату, в січні-червні поточного року становив 198 287 малюків. У першому півріччі 2014 року цей показник становив 230 772 малюка. Негативний приріст населення, за інформацією Держстату, у першому півріччі поточного року становив 106110 осіб. У першому півріччі минулого року цей показник був нижчий – 85094 особи.

Як повідомлялося, навесні 2014 року після анексії Криму і формування зони антитерористичної операції на сході країни, у зв'язку з початком активних бойових дій у регіоні чисельність населення України була істотно скоригована і зменшена до 43 млн. з 45 млн. осіб. Надалі цей показник зменшувався від місяця до місяця.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще