Організація за заборону хімічної зброї висловила серйозне занепокоєння у зв'язку з повідомленнями про те, що екстремістське угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) використало в Іраку хімічну зброю.

Як заявила організація, вона тримає зв'язок із владою Іраку і готова дослідити детальні звіти про це, якщо вони надійдуть, повідомляє Радіо Свобода.

Минулого тижня німецькі військові спостерігачі в курдському автономному регіоні на півночі Іраку заявили, що угруповання "Ісламська держава", ймовірно, використало проти курдських сил снаряди з хлором, відомим як бойова отруйна речовина.

Читайте також: У тероризмі звинуватили 413 осіб у Саудівській Аравії

У США вважають, що там був використаний іприт, відомий також як "гірчичний газ". Як припускають у Вашингтоні, він міг потрапили в руки ісламістів із запасів хімічної зброї Сирії.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За повідомленнями, напад із застосування хімічної зброї на позиції курдських загонів "пешмерґа" в Іракському Курдистані, що воюють там проти "Ісламської держави", стався 11 чи 12 серпня. Близько 60 курдських бійців, що потрапили під обстріл, потерпали від труднощів із диханням, що виглядає як ознака застосування хлору чи іприту.