Президент Росії хоче розглянути питання про спрощене отримання громадянства Росії кримськими татарами, які давно проживають у Криму.

Про це він заявив на зустрічі з представниками національних громадських об'єднань Криму, повідомляє УП.

"З приводу отримання громадянства – я поговорю з колегами, якщо мова йде про людей, які тут вже давно проживають фактично, я думаю, що можна прийняти рішення про полегшений порядок отримання громадянства РФ", – сказав Путін.

Читайте також: Севастопольці просять Путіна про відставку "губернатора"

Він також нагадав, що "на соціально-економічну реабілітацію Криму і кримськотатарського народу" Кремль виділив гроші, але поскаржився, що вони обмежені.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"І ми дуже побоюємося, що цих грошей не вистачить ... Це буде, що називається, розмазано тонким шаром, як кажуть, по пирогу. Ніхто не відчує цих грошей", – заявив Путін.

При цьому він застеріг суспільство "від спекуляцій на тему нібито особливих прав того чи іншого етносу в Криму".

Як відомо, у понеділок в Криму відбувається засідання президії Держради за участі Путіна. Під час цього заходу глава окупаційної влади півострова Сергій Аксьонов попросив Путіна спростити українцям дозвіл на роботу в кримській сфері обслуговування, оскільки росіяни у ній працювати не хочуть.