Міжнародна група астрономів з Університету Гонконгу та Університету Манчестера виявила найближчу до нас кільцеподібну галактику.

Як говоритися в прес-релізі Королівського астрономічного товариства (Великобританія), такі об'єкти утворюються в результаті лобового зіткнення галактик.

Галактику вдалося виявити під час огляду Південної частини Чумацького Шляху, за допомогою телескопа Шмідта, огляд проводили в спектрі випускання водню. Додаткові спостереження проводили за допомогою чотириметрового телескопа CTIO.

Читайте також: Учені знайшли в космосі Обитель Бога (фото)

Знайдений об'єкт отримав назву "Колесо Катріни", його діаметр - 48 тисяч світлових років, у своїй структурі він має кільце нових зірок, яке тягнеться на 20 тисяч світлових років. Автори дослідження стверджують, що "Колесо Катріни" утворилося в результаті лобового зіткнення з іншою галактикою. Ударні хвилі викликали ущільнення в міжзоряному газі і викликали процес зореутворення.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Відзначається, що виявлена галактика - найближча до нас. Але, незважаючи на це, існують й інші, більш поширені типи взаємодії, які не мають на увазі прямого зіткнення. Одне з таких взаємодій відбувається всередині Чумацького Шляху - між нашою галактикою і карликовою галактикою в Стрільці.