Поглянете, як тварини страждають від пластика, яким ми засмічуємо природу!

Учені з'ясували, що в світовому океані плаває у шість разів більше пластика, ніж планктону. Пластик не розкладається і, окрім забруднення середовища, доставляє муки тваринам. Наприклад, океанологи знайшли черепаху, яка страждала від котельної трубочки, що застрягла у неї в носі.

Учений Крістін Фіггенер зі своєю командою знайшов біля берегів Коста-Ріки черепаху. Її раніше океанологи вже помітили, її звали Олів Рідлі. В Оліва в носі щось стирчало. Виявилось, що це була пластикова трубочка для коктейлів. Вона так щільно застрягла, що коли вчені намагалися витягнути предмет, що доставляв страждання тварині, з носа черепахи пішла кров. Про це повідомляє портал pure-t.ru.

Трубочку таки витягнули. Вона була довжиною майже як голова черепахи! І, видно, знаходилася усередині носа тварини досить давно.

Читайте також: Створили екологічно безпечний мікропроцесор з деревини

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Пластик - справжній біч екосистеми. Лише у США щодня використовується більше 500 млн. одноразових пластикових трубочок, якими можна було б забити повністю 127 автобусів.

Учені закликають відмовлятися від пластика та викидати його в спеціальні урни для переробки.