Виставка "Арлекін іде..." буде проходити з 20 серпня по 6 вересня.

"Мистецький арсенал" презентує виставку "Арлекін іде..." - твори з унікальної колекції художника і мистецтвознавця Ігоря Диченка, який пішов з життя навесні цього року.

Ігор Диченко народився у 1946-му в Києві. Закінчив Київський державний художній інститут. Працював у Центральному державному архіві-музеї літератури і мистецтва України.

Читайте також: Французам передали викрадений шедевр Пікассо

Він автор досліджень про українських художників епохи авангарду і середини ХХ століття. Експозиція в стінах МА представить понад 300 творів українських і світових майстрів ХХ століття. Це мистецтво авангардистів, живописні і графічні твори шістдесятників - В. Зарецького, А. Горської, А. Сумар, С. Лерман. А також представників "Нової хвилі" - С. Цаголова, Д. Кавсана, А. Сухоліта, інших.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Безумовно, увагу привернуть 15 графічних робіт Сальвадора Далі: ілюстрації до твору Овідія "Мистецтво любові", над якими геніальний художник працював у кінці 1970-х.