Кожна людина по-своєму унікальна і неповторна. Але в деяких випадках те, чим нагородила природа, стає рекордом, дивом або навіть справжньою сенсацією.

"Знай" відшукав найнестандартніших українців і склав власний рейтинг дивовижних історій.

Лебедина шия

Мешканка Миколаєва Людмила Тітченкова має найбільшу у світі шию - близько 40 сантиметрів.

При зростанні 2,02 метра дівчина важить 51 кілограм. Сама вона зізнається, що рости почала з 11 років. Все через синдром Морфана. Це рідкісне генетичне захворювання сполучної тканини, яке може вплинути на багато частин тіла. Велику небезпеку синдром представляв для серця, кровоносних судин, кісток, суглобів і очей.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

При такому синдромі тіло розвивається в прискореному темпі. Її сестра Тамара також має синдром Морфана і всього на пару сантиметрів вище сестри.

Не дивлячись на зростання і пропорції, Люда не комплексує. Вона встигла побувати в Японії, де знімалася в шоу, і спробувати себе в ролі інопланетянки в цирку братів Запашних.

Читайте також: 57-річна Шерон Стоун знялась повністю оголеною для журналу (фото)

Рапунцель із Черкас

Черкащанка Анна Янко володіє найдовшим волоссям в Україні - їх довжина становить 2 метри і 21 сантиметр. Кілька років тому волосся Анни внесли до Книги рекордів України.

38-річна Анна зізналася, що не стригла своє волосся близько 30 років - останній раз її підстригли перед першим класом. Маленькі косички школярки не було навіть видно через величезні банти. Але вже через рік ситуація кардинально змінилася - волосся Анни не вміщалися навіть в шапочку, яку зазвичай одягали діти в басейн. Зараз волосся дівчини - її гордість. Правда з розпущеним вона не ризикує ходити - адже тоді вони просто підмітають підлогу. Найнезручніше для жінки з довгим волоссям - це догляд. Миття голови займає близько 20 хвилин, феном Анна не користується, так що на сушку волосся йде кілька годин. А вже шампунів і бальзамів вистачає всього на кілька разів. Але Ганна зазначає, що вже звикла.

"Вся справа в спадковості. У нас в родині майже всі жінки - блондинки, а в мами все життя була груба коса нижче пояса ", - зізналася Анна.

Маша "ельф"

Харків'янка Маша Тельна має дуже нестандартну зовнішність - у неї величезні очі майже на третину обличчя. Через свої очі Маша спочатку потрапила в український модельний бізнес - на підлітка звернула увагу Яна Замеховська, господиня модельного агентства Nika-models, і запропонувала їй фотосесію. Виявилося, що Маша дуже фотогенічна. Так в 17 років Маша стала топ-моделлю і обличчям модельного дому Лілії Пустовіт, а пізніше потрапила до Європи, де отримала прізвисько "Ельф". Модні експерти обіцяли їй кар'єру Наомі Кемпбелл, але працювати на європейських подіумах виявилося дуже важко. Контракт з домом моди передбачає ряд обмежень - не виходити заміж, чи не народжувати, не роздавати свої телефони друзям.

У підсумку дівчина залишила Європу, перебралася до Харкова, вийшла заміж і народила сина. Зараз Маша займається викладацькою діяльністю і знімається у фотосесіях українських фотографів.

Читайте також: Купити білизну, чи кофтину інколи просто не можливо - власниця найбільшого бюсту країни

Маленька мама

Найменшою матір'ю у світі стала 26-річна мешканка Львівської області Марія Українець із зростом всього лише 90 сантиметрів і при вазі в 26 кг.

З дитинства дівчина і її брат хворіють на гіпофізарний нанізм, який призводить до карликовості. З майбутнім чоловіком Олегом Маша познайомилася в інтернет-чаті - спочатку зідзвонювалися, а потім зустрілися. Зріст Олега 1,86 см. Сам хлопець зізнається, що Марія його вбила наповал своїм життєлюбством, почуттям гумору і ... хазяйновитістю. При маленькому зрості дівчина примудряється сама робити все по дому, прекрасно готує і випікає торти на замовлення.

Коли молода жінка дізналася про те, що чекає дитину, відразу ж вирішила, що народжувати буде, незважаючи на численні відмовляння лікарів.

"Я гаряче помолилася напередодні свята святого Миколая, він допоміг мені і з благополучними пологами, і з народженням здорової дочки. Як після цього в нього не вірити? " - каже Марія.

Незважаючи на параметри, Маша Українець виносила і народила здорову дівчинку вагою 2,8 кг і зростом 49 см. Назвали дівчинку Вероніка-Аліна

І лиж не треба

Житель Кременчуцького району, Полтавської області Микола Скриль потрапив до Книги рекордів України, як людина, яка має найбільший розмір ноги.

"Все життя страждав через свій п'ятьдесят другий розмір ноги. Хоч рекордсменом став ", - пояснив Микола.

22-річний Микола має зріст 2,06 метра і стверджує, що продовжує зростати. Головна проблема здорованя - з одягом і взуттям. І якщо на ринку і в магазинах одяг ще сяк-так можна знайти, то взуття Микола шиє тільки на замовлення.

"Якщо у звичайної людини в гардеробі на літо є шльопанці, сандалі, кросівки, то у мене зазвичай одна-дві пари взуття на весь сезон", - скаржиться Скриль.

У рік по дитині

У селі Остриця, Чернівецької області мешкає найбагатодітніша мама України. 44-річна Леонора Намені самостійно виносила та родила природнім шляхом 21 дитину. Її рекорд також офіційно зафіксовано у Книзі рекордів України.

Родина Намені – Леонора та її чоловік Янош – люди віруючі. Обоє з багатодітних родин. Першого хлопчика жінка народила у 21 рік. З тих пір майже щороку у сім'ї Намені було поповнення – останнього сина Леонора народила 2013 року – сина назвала Яношем на честь чоловіка.

У Остриці про родину Намені розповідають лише хороше. Батько найчисленнішої української родини усе життя працює, побудував просторий дім для сім'ї, йому допомагають сини. П'ятеро старших дітей уже одружилися та мають власні родини.

"Коли дружина востаннє лежала в пологовому, я аж з ніг падав, бо й старша донька в той же час народила. Але усе добре. Я з хлопчиками по господарству вправляюся, Леонора з дівчатами хатніми справами займаються. Старші діти за меншими приглядають, так і живемо", - коментує Янош Намені.

Читайте також: Імператорку Японії забрали в лікарню із хворобою серця

Ігри зі смертю

Закарпатець Юрій Федака з села Кальник, що під Мукачевом, теж встановив своєрідний кардіологічний рекорд. У чоловіка 68 разів зупинялося серце. Про унікального закарпатця начувані місцеві лікарі, але от рекорд по зупинці серця так і не зафіксували. До пенсії Юрій Федака працював водієм в міліції. Згадує, що в 90-ті роки багато довелося начутися, а ще більше побачити. Через це у чоловіка розвинувся стрес і пропав сон. Одного разу він відчув гострий біль під лопаткою - кардіограма показала перенесений інфаркт. Тоді чоловіка поклали в лікарню.

"Вперше моє серце зупинилося 2 квітня 1996 року. Пам'ятаю, як потрапив у світлий тунель і вийшов у поле з сліпучо зеленою травою. Тіло огорнула така легкість і блаженство, що не передати ", - згадує Федака.

Але через кілька хвилин лікарі, застосувавши електрошок, запустили його серце.

Впродовж двох тижнів мотор закарпатця зупинявся 68 разів.

"Вмирав по 10 разів на день. Навіть навчився відчувати, коли знову зупиниться серце - тіло кидало в жар, у вухах чувся хлопок ", - згадує чоловік. Через три тижні лікування такі напади із зупинкою серця припинилися.

У 2008 році Юрію поставили кардіостимулятор після чого його серце більше не зупиняється - адже стимулятор його запускає сам у разі збою ритму.

Мозок може рости

П'ять років тому в сім'ї Фільтановіч з Миколаєва сталася біда. Чоловік, який допомагав їм по господарству на дачі, під впливом алкоголю напав з сокирою на 16-річного Анатолія, розрубав трьома ударами йому голову.

"Мене не було вдома. Сина знайшла сусідка. Голова була порубана так, що його навіть не впізнали спочатку. Медики на "швидкій" відмовилися його транспортувати. А коли Толю привезли до лікарні швидкої допомоги, лікарі тільки руками розвели - сказали, що нічого не зможуть зробити в цій ситуації. Констатували - син помре з хвилини на хвилину і дуже дивувалися, що він ще живий. У сина була розрубана голова і мозок, а в рану вп'ялися уламки черепа" - розповідає Валентина Фільтановіч, мама потерпілого.

Але Анатолій не вмирав і лікарям довелося надавати йому допомогу. Хлопцеві в комі видалили практично всю праву півкулю мозку. Шансів на виживання ніхто не давав. У кращому випадку з такими ушкодженнями, Анатолія чекала б життя "овоча".

Але яким же було здивування лікарів, коли через два роки знімки голови показали, що мозок Анатолія почав ... відростати.

"На першому знімку томограми права півкуля пуста, а на другому видно, що ця порожнеча вже практично заповнена. Лікарі навіть думали, що знімки переплутали. Але потім здивувалися - мозок Толі почав відростати "- не приховує сліз мама.

Зараз Анатолій посилено тренує відрослий мозок - він уже добре розмовляє, самостійно їсть і навіть встає на ноги. Правда, ліва рука і нога поки не функціонують, але Толя з мамою навіть і не думають здаватися.