Тривога була оголошена на американському ядерному комплексі "Саванна-Рівер", штат Південна Кароліна, пише "ТСН".

Про загрозу було оголошено після того, як собака, натренований на пошук вибухівки, зреагував на вміст вантажівки на пункті огляду.

Всі в'їзди на територію об'єкта було заблоковано, співробітникам було наказано залишатися на своїх місцях. На місце НС направили спецназ і саперів.

Читайте також: Японія перезапустить ядерний реактор після аварії на "Фукусімі-1"

Після того, як у вантажівці не було знайдено нічого підозрілого, тривога була скасована.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Федеральний комплекс "Саванна-Рівер" був побудований в 1950-х роках для виробництва компонентів ядерної зброї. До 1988 року на ньому вироблявся плутоній для зброї, після чого два з п'яти реакторів були виведені з експлуатації, а решта стали застосовуватися для збагачення урану в комерційних цілях. У 49 підземних резервуарах також зберігається понад 136 тисяч тонн радіоактивних відходів.

Нагадаємо, Папа римський Франциск закликав світ накласти повну заборону на ядерну зброю.