Найбільш високооплачуваною сферою на українському ринку праці є ІТ-галузь. Попри кризу в спеціалізованих фірмах, як і раніше, затребувані висококваліфіковані фахівці, помітили аналітики кадрового портал HeadHunter Україна.

За їхнім дослідженням, ІТ-галузь чи не єдина сфера в Україні, де роботодавці вдаються до максимально привабливих умов для своїх працівників. Наприклад, у 84% ІТ-компаній працюють програми мотивації, у 44% пропонують працівникам гнучкий графік, у 43% виплачують через певний період премії і бонуси, щоквартально підвищують зарплату.

"Більшість ІТ-компаній в Україні розробляють програмні продукти для інших країн. Тому зарплата наших програмістів прив'язана до долара. Середні зарплати зараз 22-35 тис. грн у місяць. Якщо купівельна спроможність більшості фахівців в Україні впала після девальвації гривні, то в програмістів навіть незначно виросла", - говорить "Знай" Тетяна Пашкіна, експерт працевлаштування порталу rabota.ua.

Читайте також В Україні одне робоче місце припадає на 4 особи

Додатковими умовами для програмістів є ще навчання, курси, тренінги. 32% ІТ-компаній дають своїм працівникам поліс медстрахування, 8% - страхують життя.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Цікаво, що для ІТ-фахівців основним приводом змінити роботи є не пошук більш високооплачуваної посади, а більш цікавішої. Для 24% із опитаних основне - це цікаві завдання.

"Чи й надалі ІТ-галузь в Україні буде настільки затребуваною залежить від багатьох факторів. Наприклад, зараз серйозним конкурентом нашим фахівцям є спеціалісти із Індії. На відміну від українських програмістів ті готові працювати за менші гроші. Тому все залежить від того наскільки швидко наша ІТ-галузь буде розвиватися далі", - каже експерт.