В українській міліції продовжують займатися статистичним окозамилюванням. Зростання кількості розбійних нападів та грабежів ігнорують, хизуючись зменшенням вбивств та важких тілесних ушкоджень.

Рівень злочинності в столиці в плані вбивств і нанесення тяжких тілесних ушкоджень у 2015 році знизився порівняно з минулим роком. За даними МВС, у 2015 році у Києві зафіксовано 58 убивств (за аналогічний період 2014 року – 158), тяжких тілесних ушкоджень нанесено 85 (проти 104 у минулому році).

Водночас зросла кількість розбійних нападів (229 проти 171 у 2014 році) та грабежів (2352 проти 1985).

"У 2014 році статистика убивств по Києву мала б враховувати розстріли мирних людей на Майдані та інші політичні вбивства. Очевидно, що такий разючий статистичний розрив між минулим роком і нинішнім утворився через те, що в 2014-му тодішні працівники МВС і контрольовані ними тітушки самі вбивали людей, які протестували проти злочинного режиму Януковича", - заявив журналістам представник партії "Рух за реформи" Антон Ізмайлов.

Читайте також: В центрі Києва стрілянина – поранено міліціонера (фото)

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"На жаль, криміногенна обстановка в столиці не стала кращою, а маніпулювання цифрами завжди відрізняло українську бюрократію, і в цьому плані нічого не змінилося", - вважає Ізмайлов.

У статистиці за 2014 рік немає інформації про зникнення вогнепальної зброї, хоча за різних даних її зникло понад 16 тисяч одиниць. На думку політика, значна кількість нелегальної зброї на руках у кримінального елементу тільки провокує збільшення її використання.