Спецпідрозділ поліції особливого призначення КОРД, що розшифровується як Корпус оперативної раптового дії, налічуватиме п'ять тисяч бійців по всій країні.

Про це пише Цензор.НЕТ.

"У нас є розуміння, які люди зараз мають стати цими бійцями спецпідрозділу "КОРД". Ми розуміємо, що це добровольчі батальйони, з "Сокола", це ті, хто працював у міліцейських батальйонах спецназу і при цьому не заплямував свою біографію", - сказав радник глави МВС Іван Варченко.

Читайте також: Київські поліцейські втішили жінку і допомогли поховати її собаку (фото)

Це фізично підготовлені люди з високими моральними цінностями від 21 до 35 років.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За словами радника, спецназівцями також зможуть стати нинішні патрульні поліцейські, а також будь-хто з особового складу МВС, хто здасть відповідні іспити.

Навчання нових спецназівців планують розпочати вже восени, попередньо у жовтні. Швидким цей курс не буде.

"Ми розуміємо, що сюди не хлопчики прийдуть. Вони будуть вчитися, але вони вже будуть призначені для цього спецпідрозділу. Але для того, щоб говорити, що ми повністю закінчили навчання на рівні кращих світових зразків і піднялися з умовно середнього рівня до цього вищого рівня , має пройти трохи більше часу, ніж патрульної поліції ", - підсумував Варченко.

Нагадаємо, у березні 2015 року міністр внутрішніх справ оголосив про створення єдиного спеціального підрозділу для оперативного реагування за аналогією американського спецпідрозділу SWAT - "Корпус оперативно-раптового дії" (КОРД).

Національна поліція буде ділитися на п'ять напрямків: слідча поліція, патрульна поліція, поліція охорони, спецпідрозділ і поліція спеціального призначення.