За два місця роботи столичної поліції в судах не було винесено жодного обвинувального вироку, стверджують активісти Дорожнього контролю. Лише з початку серпня в судах столиці повернули понад десяти протоколів нових поліцейських щодо ДТП, у зв'язку з "процесуальними помилками". В МВС інформацію спростовують.

"Рішення судів, які б визнавали водіїв винними в порушенні ПДР на підставі протоколів складених нової поліцією, відсутні. Помилки поліції, можуть призвести до того, що водії, постраждалі в ДТП, не зможуть отримати компенсації, бо порушення не будуть доведені", - ідеться у висновку видання Дорожній контроль.

Вони проаналізували хід справ, порушених за протоколами нової поліції. З'ясувалося, що лише з початку серпня судді повернули понад десяти справ на "доопрацювання". У рішеннях судів такі формулювання: "не зазначена сторона правопорушення", "не вказано ПІБ співробітника поліції, який склав протокол", "не вказано час порушення, суть порушення" та решта.

Варто зауважити, що лише за першій місяць своєї роботи столичні поліцейські склали 23 тисячі протоколів. До суду дійшло понад 100 оскаржень.

"Незнання законів і правил оформлення адмінматеріалів призводить до того, що навіть справжні порушники можуть спокійно уникнути відповідальності", - вважають в Дорожньому контролі.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читайте також: Нова поліція: 1,8 тисяч викликів і чутки про побиті авто

В МВС кажуть, що 11 протоколів, які повернули суди за неякісне заповнення – не привід казати про системні порушення.

"Протоколів по яким водіїв визнали винними і вони сплатили штраф – сотні. Знайти 10-15 неякісних протоколів і сказати, що це система – неправильно. При ДАІ кількість неякісних протоколів була такою самою", - заявив "Знай" речник МВС Артем Шевченко. Назвати кількість виграних справ за новими протоколами Шевченко не зміг.