Генеральний штаб відзвітував про успіхи шостої хвилі мобілізації.

Як повідомляє Gazeta.ua, полковник Генштабу Олександр Правдивець розповів, що обсяги мобілізації виконали тільки наполовину.

"На сьогоднішній день відкрили і провели 5811 адміністративних проваджень військовими комісаріатами, за результатами яких громадяни не були притягнуті до адміністративної відповідальності. А також майже 1,5 тисячі кримінальних проваджень відкрили за ст. 336 Кримінального кодексу України "Ухилення від призову за мобілізацією", - сказав Правдивець.

Він зазначив, що є випадки, коли суд призначив ухилянтам відбування покарання за ґратами.

За словами військового комісара Києва Володимира Кидоня, у столиці відкрили більше 200 кримінальних справ на ухилянтів від служби в армії та зоні АТО.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: Чотирьох українців посадили за ухиляння від армії

Нагадаємо, що раніше в Генштабі повідомляли, що можливі подальші хвилі мобілізації, якщо відбудеться ескалація на фронті.

У квітні в Дніпропетровську за ухилення від призову посадили шість військовозобов'язаних, а в липні за ґрати на три роки відправили одного волинянина.