Одеські волонтери на одному з полігонів області відремонтували дві самохідні протитанкові ракетні установки "Штурм-С" і багатоцільовий тягач МТ-ЛБ.

Про це повідомляє "Думська".

Двигуни гусеничних машин, за словами волонтера Олександра Лоренца, запускали років 15 тому. Вся військова техніка зберігалася в невідповідних умовах.

Для її відновлення потрібно докласти багато зусиль, а також витратити велику кількість грошових коштів.

Волонтер Андрія Ткаченка підкреслив, що основну роботу з відновлення техніки виконують бійці з 28-ї бригади.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Певні роботи, за словами волонтерів, які не по силам волонтерським організаціям та військовослужбовцям, проводять одеські підприємці. Наприклад, одна з компаній відремонтувала кілька двигунів.

Після ремонтних робіт, волонтери перевірили стан техніки і зазначили, що ремонт пройшов успішно. Відремонтовані машини відразу ж продемонстрували свої ходові якості, незважаючи на те, що двигуни знаходяться в режимі обкатки після ремонту.

Військові спільно з волонтерами займаються й іншими видами ремонту. Наприклад, "прикурювачами". Незабаром настане зима. У холоди будуть потрібні спеціальні дроти для запуску двигунів. Волонтери сподіваються забезпечити військову техніку проводами січенням 50 квадратних міліметрів і довжиною 200 метрів. Вони сподіваються, що в цьому їм допоможуть одеські підприємці.

Читайте також: Колишні афганці ремонтують "броню" для АТО (фото)

Протитанкові ракетні комплекси "Штурм-С" - це одна з останніх радянських розробок. Її створювали для боротьби з сучасними танками типу "Абрамс" і "Челленджер". З його допомогою можна вражати броньовані цілі надзвуковими ракетами на відстані до п'яти кілометрів.

Цей комплекс, як показав досвід боїв в зоні АТО, дуже ефективний у протистоянні з російською і радянською технікою.

Тягачі МТ-ЛБ використовують на Донбасі в якості легкого бронетранспортера для перевезення людей, вантажів, а також буксирування артилерійських гармат.