В Американському Будинку 21 серпня в 19:00 відкриється арт-проект "Коефіцієнт Незалежності", присвячений Дню Незалежності України.

Про це повідомили в прес-службі Мінкультури.

Виставка є продовженням проекту "Практика видозміни" в рамках VIII Всеукраїнської платформи "Новітні спрямування".

Учасниками проекту "Коефіцієнт Незалежності" стали більше тридцяти відомих молодих українських та американських авторів. Художникам, які відстежують суспільні процеси, в своїх творах відображають пов'язані з ними ідеї і переживання, було запропоновано розкрити тему незалежності.

Роздуми, дослідження, рефлексії щодо національної ідентифікації та індивідуальної свідомості сьогодні актуальні для багатьох напрямків у сучасному мистецтві.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Читайте також: В Івано-Франківську запустять перше українське громадське радіо

Проект акцентує увагу на перетині культур, особливості світосприйняття обох націй. Для України в боротьбі за незалежність американський досвід є цінним. Так само важливо донести американцям "українську мрію".

В рамках проекту будуть представлені твори сучасного мистецтва у фотографії, живопису, скульптурі, відео-роботах, колажах і поетичному перформансі.