В Американському Будинку 21 серпня в 19:00 відкриється арт-проект "Коефіцієнт Незалежності", присвячений Дню Незалежності України.

Про це повідомили в прес-службі Мінкультури.

Виставка є продовженням проекту "Практика видозміни" в рамках VIII Всеукраїнської платформи "Новітні спрямування".

Учасниками проекту "Коефіцієнт Незалежності" стали більше тридцяти відомих молодих українських та американських авторів. Художникам, які відстежують суспільні процеси, в своїх творах відображають пов'язані з ними ідеї і переживання, було запропоновано розкрити тему незалежності.

Роздуми, дослідження, рефлексії щодо національної ідентифікації та індивідуальної свідомості сьогодні актуальні для багатьох напрямків у сучасному мистецтві.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Читайте також: В Івано-Франківську запустять перше українське громадське радіо

Проект акцентує увагу на перетині культур, особливості світосприйняття обох націй. Для України в боротьбі за незалежність американський досвід є цінним. Так само важливо донести американцям "українську мрію".

В рамках проекту будуть представлені твори сучасного мистецтва у фотографії, живопису, скульптурі, відео-роботах, колажах і поетичному перформансі.