З 1 вересня кияни платитимуть за електроенергію ще на 25% більше. Це передбачає планове підняття тарифів на електроенергію.

З осені люди, які споживають до 100 кВт-год, платитимуть на 25% більше – 46 копійок за кВт-год. Ті, хто споживає 100-600 кВт-год, тариф так само підніметься на 25% - до 79 копійок за кВт-год. За цими двома тарифами платитиме більшість киян. Адже 80% жителів столиці витрачають у місяць 80-480 кВт-год. Невелика категорія споживачів, яка витрачає понад 600 кВт-год, платитиме більше на 5% - до 148 копійок за кВт-год.

У "Київенерго" кажуть, що це не останнє підвищення тарифів на електроенергію. Середньостатистичний тариф із часом доведуть до 123 копійки за кВт-год.

"Наш уряд і міська влада радісно звітують перед західними партнерами, що "вміло" піднімають тарифи до європейського рівня. А от особисто мені така політика більше нагадує виїмки посівних, худоби і елементарних продуктів харчування у селян часів Голодомору, влаштованого більшовиками. Людей роблять навіть не бідними, а жебраками", - говорить "Знай" Сергій Думчев, лідер партії "Рух за реформи".

Читайте також "При Кличку кияни не побачать масової заміни ліфтів" - експерт

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити 40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

На його думку, такий підхід влади ослаблює економіку держави.

"Виходить так, що з обігу вилучається вільна грошова маса, оборот товарів мінімізується, громадяни стають неплатоспроможними, і все це призводить до загальної стагнації фінансової системи і практично всіх секторів економіки. Те, що зараз робиться з тарифами - це бандитизм проти власного населення", - вважає активіст.

Нагадаємо, у квітні цьогоріч підвищили на 45% і довели в середнього рівня по столиці 52 копійки за кВт-год.