До Литви на двотижневі курси прибули 23 українських військових інструктори.

Про це повідомляє сайт Міністерства оборони Литви.

"Литва відповідає на запит з України – литовські військові інструктори, під час двотижневого курсу, поділяться своїм досвідом щодо військового планування та ведення вуличних боїв", - зазначається у повідомленні литовського оборонного відомства.

Українські військові пройдуть навчання спільно з литовськими колегами в мотопіхотному батальйоні імені короля Міндаугаса. Їх проведуть у військово-навчальному центрі в місті Рукла та в місті Паневежисі.

Читайте також: Англійські військові будуть тренуватимуть бійців АТО (фото)

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

У Міноборони Литва наголошують, що українські інструктори є ветеранами антитерористичної операції на Сході України. Там додали, що вони прибули на навчання "прямо з цього регіону".

Нагадаємо, міністри оборони України, Литви та Польщі підписали угоду щодо функціонування спільної військової бригади. Вона отримала назву "УкрПолЛитБриг". Її створили з метою підвищення рівня співпраці між трьома країнами та покращення рівня безпеки в регіоні. Створення такої бригади, за словами Міністра оборони Степана Полторака, дасть можливість українській армії навчатися за стандартами НАТО.