У Києві повторно вимикатимуть холодну воду через необхідність ремонту міського каналізаційного колектора. Про це розповів заступник голови Київміськдержадміністрації Петро Пантелєєв. Він сказав, що ремонт триватиме до жовтня.

"Ми бачили, на що перетворилися відключення води 6-8 серпня. Тоді без холодного водопостачання залишилися деякі будинки Оболонського, Подільського та Шевченківського районів. Це більше було схоже на знущання - без попереднього повідомлення в кранах киян стала пропадати холодна вода. Люди змушені були шикуватися у величезні черги біля бюветів, щоб набрати кілька літрів води хоча б попити. І все це відбувалося, коли стовпчик термометра показував 35 градусів спеки! Пенсіонери непритомніли в цих чергах", - говорить Георгій Нагірний, один із лідерів громадської організації "Рух за реформи".

Читайте також З вересня кияни платитимуть за електрику на 25 відсотків більше

За його словами, міська влада не вдалася до найелементарнішої організації відключення води.

"Не налагодили підвезення питної води до житломасивів, не дали людям перед відключенням хоча би набрати ту воду в тазики та каструлі. Мовчки взяли й відключили. Подібне наплювацьке ставлення до людей ми спостерігаємо в багатьох соціальних сферах міста. Не виключено, що й цього разу все проходитиме за подібним сценарієм", - говорить активіст.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, протягом літа у більшості районів Києва через випробування труб відключали гарячу воду. Киян також у більшості випадків ніхто про це не попереджав.