Минулої неділі під Одесою пройшов третій етап чемпіонату України з дрифтингу. Видовищне змагання провідних українських пілотів проходило на території одеського картинг-клубу біля торгового комплексу "Нове місто". Подивитися на ефектні розвороти умілих дрифтерів зібралися сотні людей.

Про це повідомляє "Думська".

Дрифт відрізняється від звичайних гонок особливою технікою проходження поворотів. Для цього використовується керований занос на швидкості. Це створює захоплюючу атмосферу всього, що відбувається.

"Дрифт враховує кілька критеріїв для оцінки: траєкторія проходження траси, кут і швидкість проходження. Якусь частину балів судді можуть нараховувати за стиль їзди, забарвлення машини, дим з-під коліс. Але загалом, оцінюються об'єктивні показники. А емоційні штуки - це все для глядачів", - зазначив київський учасник змагань Олександр Косогов.

Кожен заїзд, за словами гонщиків, завжди ризикований. Для його мінімізації працює ціла команда техпідтримки в обладнаних боксах. Емоційну підтримку спортсмени отримують від коханої дівчини. Причому, незалежно від того, переміг він чи ні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Читайте також: Український міліціонер став призером міжнародного чемпіонату з ралі (фото)

Медичну підтримку на одеському чемпіонаті забезпечувала Клініка Святої Катерини.

"На таких гонках дорожньо-транспортна пригода може статися в будь-яку секунду, тому на подібні заходи запрошують кваліфікованих медиків", - підкреслила виїзний лікар клініки Інна Литвиненко.

На щастя, цей етап змагань з дрифту пройшов без ексцесів і травм.