В ООН заявили, що ліки для ВІЛ-інфікованих жителів Донбасу, в тому числі і окупованих територій, доставлені в Україну. Однак хворим жителям тимчасово окупованих території їх не довезли.

Про це під час брифінгу розповіла координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова Римма Філь.

"Вчора була доставлена ​​партія ліків ООН для жителів Донбасу з ВІЛ, але в зону АТО вони не потрапили. Зараз практично неможливо доставити лікарські препарати ні нам, ні міжнародним організаціям. Ліки вважаються контрабандою, немає прописаного механізму, як відправити життєво необхідні препарати в зону АТО для тяжкопоранених людей, у тому числі і дітей, життя яких залежить від кількох годин", - зазначила Філь.

Читайте також: "Укроборонпром" відправив до АТО модернізовані "Булат"

Також вона додала, що на непідконтрольній частині Донецької області залишаються 180 дітей, які залежать від інсуліну, партія якого вже закінчиться у вересні, а можливості доставити його немає.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Як повідомлялося раніше, четвертого серпня Ірина Геращенко повідомила, що українська гуманітарна допомога на Донбас заблокована.