Від звичних для українців "смугастих" жезлів вирішили відмовитися як від символу корупції. Київським патрульним поліцейським, натомість, видали нові жезли.

Про це повідомила патрульна Людмила Мілевич у своєму Instagram.

"І ось він "Жезл". Нам видали його нарешті", - написала вона.

Столичні патрульні, згідно з планом реформи Міністерства внутрішніх справ, повинні замінити співробітників Державної автоінспекції. Вони не будуть використовувати старі жезли, оскільки вони асоціюються в українців з корупцією.

Читайте також: Суди не визнали винним жодного водія за протоколами нової поліції

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Нагадаємо, проект реформ правоохоронних органів передбачає, зокрема, реформу ДАІ. Автоінспекцію позбавлять функцій надання адміністративних послуг. Також буде введена система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху на дорогах. Патрульні поліцейські в межах населених пунктів отримають повноваження автомобільної інспекції і будуть забезпечувати контроль на дорогах.