Співробітники ГУ Державної фіскальної служби Києва вилучили медичне обладнання на суму понад 33 млн грн за несплату податків у особливо великих розмірах.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

За словами заступника начальника ГУ ДФС Києва, полковника податкової міліції Ігоря Скорохода, в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах відповідно до рішень Святошинського районного суду Києва були проведені обшуки офісу та складських приміщень однієї з фірм, зареєстрованої в Київській області, яка здійснює реалізацію медичної техніки.

ДФС виявила, що медичну продукцію іноземного виробництва фірма широко рекламувала в мережі інтернет і продавала по всій Україні, однак у податковій звітності відсутня інформація щодо її придбання на території України або ввезення з-за кордону. Обладнання продавалося як нове, хоча насправді все воно було використане, і косметичний ремонт відбувався прямо в офісі перед відправкою покупцям.

Читайте також: Фіскальна служба більше не контролюватиме сплату ПДВ

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Під час обшуків у Святошинському та Оболонському районах Києва вилучено медичне обладнання загальною вартістю понад 33 млн грн - апарати для проведення ультразвукових досліджень, рентген-апарати, анестезіологічні системи, а також спеціалізовані медичні меблі.

Як повідомлялося раніше, у Миколаєві затримали заступника директора та викладача фізкультури Миколаївського базового медичного коледжу під час отримання хабара у розмірі 1,8 тис. доларів.