Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі відзначає, що обстріл селища Сартана, що поблизу Маріуполя, відбувся із застосуванням забороненої мінськиму домовленостями артилерії, яка повинна була бути відведена на певну відстань від лінії розмежування.

Про це йдеться в звіті СММ ОБСЄ за 17 серпня.

Зокрема, інструктори ОБСЄ відзначають, що відвідавши підконтрольне уряду України селище Сартана (15 км на північний схід від Маріуполя), місія оглянула і здійснила аналіз 11 вирв, прийшовши до висновку, що вогонь вівся в основному з боку сходу (з боку бойовиків, - ред.) з застосуванням 122-мм або 152-мм артилерійських снарядів.

За свідченнями мешканців селища, в результаті обстрілу двоє цивільних осіб були вбиті і шестеро - отримали поранення.

Представники місії згодом перевірили інформацію про постраждалих громадян, відвідавши дві лікарні в Маріуполі, де їм повідомили, що серед постраждалих одна дівчина втратила ногу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Сім'ї загиблих у Сартані отримають матеріальну допомогу

Міський голова Маріуполя Юрій Хотлубей повідомив місії, що обстріл стався пізно попередньої ночі, привівши до пошкодження 54 будинків, 5 з яких були повністю зруйновані.

Місія на місці інциденту оглянула 25 частково і серйозно пошкоджених будинків.

За даними штабу АТО, обстріл Сартани бойовики вчинили з боку контрольованих ними селищ Саханка і Комінтернове.

Раніше повідомлялося, що в результаті обстрілів бойовиками селища Сартана під Маріуполем загинули двоє мирних жителів, шість отримали поранення. Однак, у вівторок, 18 серпня, вранці в міській лікарні №4померла жінка, що отримала поранення під час обстрілу.