22 серпня о 19:30 на Співочому полі відбудеться ландшафтна театралізована постановка за мотивами опери С.Гулака-Артемовського "Запорожець за Дунаєм".

Захід організований Запорізькою обласною філармонією, за підтримки Міністерства культури та приурочений до Дня Незалежності України та Дня Державного Прапору України.

Унікальність масштабного ландшафтного проекту "Запорожець за Дунаєм" полягає у поєднанні музичного матеріалу опери з сучасними вимогами до видовищних постановок та оригінальними технічними рішеннями.

Читайте також: У Києві відкриється українсько-американська виставка "Коефіцієнт Незалежності"

За задумом організаторів, головною домінантою постановки є почуття відданості Україні. Сьогодні, як ніколи, актуальними і важливими стали теми патріотизму, любові до рідної землі, історії та звичаїв нашого народу. І в цьому вистава "Запорожець за Дунаєм" є живою енциклопедією з історії козацтва.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також, однією з важливих складових мистецького проекту є саме місце, де відбувається дійство –Співоче поле, яке під час вистави перетвориться на театр під відкритим небом.

Учасники театралізованого дійства: Козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці" та Академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії.