Вчені планують використовувати свиней в якості необмеженого джерела донорських органів для людини.

Наразі світ відчуває дефіцит донорських органів. Органи ж молодих свиней подібні з людськими за розмірами і анатомічно. Їх можна використовувати для трансплантації. Існує лише проблема в тому, що хірурги не можуть просто взяти і замінити серце людини свинячим. Імунна система сприйме його як чуже.

Учені і раніше намагалися навчитися пересаджувати людині органи тварин, але це не приносило результатів.

Ксенотрансплантації може допомогти генна інженерія. Біотехнологічна компанія планує запустити лінію з виробництва донорських органів.

За оцінками, перший легеневий трансплантат отримають вже через кілька років.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Не так давно хірурги провели успішну трансплантацію свинячого серця павіану. Пересаджений орган пропрацював 945 днів. Влітку цього року, вчені з Університету Піттсбурга заявили, що вони "олюднити" нирку свині і пересадили її павіанові. Нирка підтримувала життя павіана більше 4 місяців.

Читайте також: Астронавти вперше скуштували вирощені в космосі овочі (відео)

Це великий прорив за останні роки. У 1992 році американка померла через 34 годин після отримання свинячої печінки.

Однак вченим ще треба виконати багато роботи, перш ніж свині перетворяться на необмежене джерело донорських органів. Деякі експерти кажуть, що нинішні успіхи поки не дозволяють називати конкретні часові рамки.