Студенти Київського політехнічного інституту Олександр Бівзюк та Євген Поправка працюють над системою, яка фактично перетворює руки користувача в джойстики для управління безпілотником. Проект отримав назву Gestus. Він зараз перебуває на стадії розробки.

Однак перші результати вже вражають.

Девайс складається з двох браслетів і хоста, який відправляє команди на керовану модель. Комп'ютер потрібен тільки на стадії прототипу.

Потім алгоритм перенесуть на мікроконтролер.

Поки що в пристрої задіяний тільки акселерометр. При зміні кута нахилу, девайс відправляє пакет з даними на хост про сторону, в яку нахилена рука і значенням кута. Така система дозволяє управляти не тільки дронами, але і будь-якими іншими моделями.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Наше рішення вже дозволяє досить таки непогано управляти дроном, але ще є куди рости", - розповідає Олександр.

Читайте також: "Чорний квадрат": сучасний безпілотник для бійців АТО (фото)

Спочатку Gestus замислювався для телефонів і комп'ютерів. З його допомогою можна було б прогортати музику, серфити в браузері.

Система управління отримала багато позитивних відгуків та команда вирішила, що потрібно працювати над нею і далі.

З Gestus вони планують виходити на якусь краудфандінговую платформу, щоб зібрати достатньо грошей для серійної зборки таких пристроїв.