У Пекіні відбулися вибори президента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), на яких переміг дворазовий олімпійський чемпіон в бігу на 1500 метрів британець Себастьян Коу. Конкурентом Коу був українець Сергій Бубка.

За підсумками голосування делегатів конгресу Коу набрав 115 голосів, Бубка - 92 голоси. Всього в голосуванні брали участь представники 207 федерацій.

Проте наш олімпійський чемпіон зі стрибків з жердиною став першим віце-президентом IAAF. За це проголосували 187 делегатів.

Читайте також: Шевченко і Кличко підтримали Бубку на виборах президента IAAF

Цікаво, що саме в цей день, 19 серпня, Коу і Бубка встановили світові рекорди. Британець в 1981 році - на 1500 метрів в Цюріху, Бубка у стрибках з жердиною в 1993-му в Штутгарті.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Додамо, що віце-президентами IAAF обрані Дахлан Аль-Хамад (Катар) - 159 голосів, Альберто Хуанторена (Куба) - 111 голосів, Хамад Калькаба Мальбум (Камерун) - 115 голосів.