У центрі Києва проводять масштабні пошукові роботи. Археологи разом з солдатами шукають мертвих німецьких солдатів, загиблих у столиці під час Другої світової війни.

Останки воїнів перепоховають під Києвом, передає Сегодня.

За даними німецької сторони, на Аскольдовій могилі з лівого боку від каплиці поховали близько 1,5 тисячі німецьких солдатів, але частину могил знищили відразу після війни.

"Всі вони були поховані на відстані порядку 70 см один від одного, де раніше була викопана траншея. Близько 90% знайдених явно померли в лікарні, оскільки на останках чітко видні рівні зрізи після розтину. У могилах ми не знаходимо якихось медалей, оскільки їх ховали в нижній білизні, але буває, що виявляємо взуття. А вчора знайшли в одній з могил відро, прямо біля ніг солдата. Але експерти поки не встановили, з яких причин воно там виявилося. Але у кожного знаходимо номерні жетони, за якими можна буде ідентифікувати особу загиблих ", - повідомив головний спеціаліст відділу перепоховань Народного союзу Німеччини Олександр Романенко.

Читайте також: Поранених солдат лікуватимуть собаки-терапевти (фото)

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Знайдені останки солдатів перепоховають на німецькому військовому цвинтарі біля Віти-Поштовій в маленьких трунах під окремими номерами. Поки останки направляють для збереження на спеціальний склад.

Знайдені жетони німецьких військових відправлять до Німеччини для встановлення особи і пошуку родичів.