Сьогодні на лондонських торгах нафта марки Brent знову незначно подешевшала – на 1 цент. Тепер барель продають за $48,62. Вартість американської WTI – $42,47. Зниження цін пов'язують із переповненими резервами у США.

"Нафта й надалі буде опускатися в ціні. Є висока ймовірність, що до кінця року барель продаватимуть за 35-38 доларів. Суттєве зниження вартості можливе після виходу на ринки Ірану", - говорить "Знай" Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного центру.

Читайте також "Вартість українського бензину поки не дуже залежить від ціни нафти" - експерт

За його словами, таке зниження ціни може негативно відбитися на українській економіці.

"Всі кажуть, що постраждає економіка Росії, але чомусь мовчать, що і у нас можуть бути серйозні проблеми. Адже найбільші експортери нафти Арабські Емірати є найбільшими споживачами будматеріалів – бетону, заліза, скла тощо. Після зниження світових цін на нафту в них буде менше грошей для будівництва. Тому з їхнього боку впаде попит на метал, який ми експортуємо. Відповідно метал на світових ринках почне дешевшати. І притік валюти в Україну зменшиться. Як наслідок, курс долара знову зросте", - прогнозує експерт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, найнижча ціна на нафту за останні 6 років зафіксована 6 серпня цього року - $48,61 за барель.