Мінфін запропонував в рамках податкової реформи скасувати всі податки на доходи фізичних осіб розміром до мінімальної заробітної плати. Єдиний соціальний внесок також зменшать з 41% від зарплати до 28%.

"Сьогодні в Україні не оподатковується тільки 50% мінімальної зарплати - 609 грн обкладається ПДФО за ставкою 0%. З 1 січня повна мінімальна заробітна плата не буде обкладатися податком", - сказала в інтерв'ю "Телеканалу 24" заступник міністра фінансів Олена Макеєва.

Вона зазначила, що наразі податкове навантаження на зарплату в Україні сягає 50%, що є абсолютним рекордом Східної Європи.

МВФ запропонував Україні також зменшити розмір єдиного соціального внеску, середнє значення якого на сьогодні становить 41% від зарплати. Наразі Мінфін готовий зменшити його до 28%, бо зменшення на 1% призведе до зниження надходжень до бюджету на 5 млрд. грн.

Читайте також: 42 відсотки української економіки - у тіні - Мінфін

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Компенсувати бюджетну нестачу чиновники пропонують за рахунок скасування спеціального режиму оподаткування на додану вартість для сільгоспвиробників (що залучить додатково майже 11 млрд грн), легалізації грального бізнесу, боротьби з контрабандою та податковими ямами.

Нагадаємо, що на початку серпня Фіскальна служба заявила, що більше не контролюватиме сплату ПДВ та запровадженні електронної звітності для низки податків. Малих підприємців звільнили від сплати штрафів за неправильне заповнення податкової декларації.