Замороження конфлікту на Донбасі може створити для України безліч проблем, з якими раніше довелося зіткнутися Молдові, Грузії та Азербайджану.

Про це розповів експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Євген Ярошенко, пише "Апостроф".

Насамперед, за його словами, "заморожені" конфлікти стають ефективним інструментом тиску для зовнішніх гравців.

Крім того, затягування розв'язки конфлікту ускладнює подальшу реінтеграцію регіону, а також стає основою для контрабанди товарів, зброї та наркотрафіку.

Як зазначив Ярошенко, крім усього цього, існує ризик того, що навколо пошуку вирішення конфлікту відбудеться розкол суспільства.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Невирішені конфлікти стають джерелом гострих суспільних і політичних суперечностей навколо пошуку способів їх залагодити — від силового сценарію до відділення сепаратистських утворень", - стверджує експерт.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко зазначив, що окупанти винні в тому, що українці на Донбасі не отримують пенсії та інші соціальні виплати.

Нагадаємо, 4 березня, на Донбасі проросійські бойовики 110 разів обстріляли українські позиції. Десять бійців отримали поранення, двоє – травмовано, один – загинув.