Чергова хвиля протестів проти скандального закону, який вже охрестили "декретом дармоїдів", охопила Білорусь.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Більша частина мітингарів прийшли під адміністративну будівлю виконавчого комітету у Бресті. Пізніше вони розділилися на дві частина: перша колона пішла до актового залу, інша – залишилася на вулиці, щоб задати провладним представникам "незручні" питання.

Правоохоронці на таку акцію майже ніяк не відреагували, просто спостерігавши за перебігом події зі сторони.

Пізніше активісти рушили до центру міста, закликаючи скасувати декрет, запроваджений президентом Олександром Лукашенком.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Суть закону "Про попередження соціального утриманства" (офіційна назва документу) полягає у тому, що іноземці, які мешкають у Білорусі, повинні сплачувати чималу суму так званого соціального внеску, яка за минулий рік зросла до 240 доларів.

Учасники протесту стверджують, що такі новації нічим хорошим не закінчаться, адже примусова сплата та загроза покарання у разі відмови - пряме порушення конституційних норм.

[[{"fid":"48078","view_mode":"default","fields":{"format":"default"},"type":"media","link_text":"Марш \"недармаедаў\" у Берасьці. УЖЫВУЮ | Марш \"нетунеядцев\" в Бресте. ПРЯМАЯ ТРАНСЛЯЦИЯ","attributes":{"class":"file media-element file-default"}}]]

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що політолог Іван Преображенський висловив думку, що Володимир Путін може з легкістю маніпулювати свідомістю білорусів, щоб влаштувати державний переворот і змусити Олександра Лукашенка піти з посади добровільно.