Служба безпеки України спільно з Державною фінансовою службою України припинила протиправну діяльність посадовців Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, які створили механізм привласнення бюджетних коштів на суму понад 30 мільйонів гривень. Про це повідомляє СБУ.

"За результатами проведення торгів на оздоровчі послуги впродовж 2014 року Фондом було виплачено 44,8 мільйона гривень. Частину цих коштів, на підставі удаваних договорів, перераховано на фіктивні фірми, знято готівкою та поділено між учасниками злочинної схеми", - повідомили правоохоронці.

Відкрито кримінальне провадження за фактами ухиляння від сплати податків в особливо великих розмірах, фіктивного підприємництва, відмивання доходів та розтрати майна.

Читайте також: Фейкові банки привласнили близько трьох мільйонів гривень завдяки кредитам

Директорам та засновникам підприємств, на рахунки яких перераховувалися кошти з Фонду, оголосили про підозру. Засновнику одного з підприємств вже винесли обвинувальний вирок.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У СБУ поінформували, що за рішенням суду проводиться судово-економічна експертиза фінансово-господарської діяльності підприємств, які брали участь у злочинній схемі. Після винесення судових вироків незаконно привласнені кошти будуть повернуті до Державного бюджету.

Нагадаємо, нещодавно у столиці затримали чиновника і директора товариства, які намагалися привласнити 7 мільйонів гривень державних коштів. Правопорушники хотіли виграти тендер на виконання робіт в одній з середніх загальноосвітніх шкіл Святошинського району.