Київська військова прокуратура проводить досудове слідство проти 1372 працівників Служби безпеки України за статтею "Дезертирство".

Про це повідомляє текст ухвали, оприлюднений Єдиним реєстром судових рішень.

Справу за цим фактом відкрито ще у квітні 2014 року. А саме після випадку, коли частина офіцерського складу СБУ Криму проігнорувала розпорядження Центрального управління Служби безпеки України прибути у Київ.

Влітку цього року судді вже розглянули клопотання військової прокуратури про арешт кількох десятків силовиків.

Ресурс "Перша інстанція" інформує: в числі заарештованих опинилися одразу чотири полковники: провідний інспектор інспекції ГУ СБУ в Криму, начальник відділу Євпаторійського міжрайонного відділу СБУ, начальник сектору забезпечення спеціального оперативного обліку Служби , а також ще один полковник, який перебував у розпорядженні УСБУ України в Севастополі.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: Митники і СБУ перешкоджають експорту зерна

Прокуратура висуває проти них обвинувачення у скоєнні злочину за статтею "Дезертирство" КК України. Зміст статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від двох до п'яти років. На сьогодні місцезнаходження підозрюваних невідоме. Суд не відмовляє прокуратурі у санкціях на арешт дезертирів.

Нагадуємо, що в Радехівському районі Львівської області міліція розшукала і затримала двох військовослужбовців, підозрюваних у дезертирстві. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 5 років.