Україна планує від'єднатися від баз даних країн СНД щодо розшуку осіб з 24 серпня цього року. Про це cказав Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час тестування пункту пропуску з біометричною системою паспортного контролю в аеропорту "Бориспіль", передає УНН.

"З 24 числа ми виходимо з так званої бази розшуку країн СНД, тому що Москва не виконує наші процесуальні доручення. І наше під'єднання до баз даних Інтерполу означає, що тепер ми стали частиною єдиної міжнародної системи розшуку злочинців", — наголосив прем'єр.

Читайте також: Агенція з повернення корупційних активів може запрацювати вже з грудня

Державна прикордонна служба Украіни в тестовому режимі підключила біометричні пункти пропуску до баз Інтерполу.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков раніше повідомляв, що через невнесення до бази розшуку СНД жодного злочинця, представленного українським МВС, міністерство ще 20 січня цього року прийняло рішення про припинення внесення до бази організації даних про розшукуваних злочинців, як і зустрічно припинило реагувати на відповідні запити росіян.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще