Федеральна митна служба запропонувала ввести кримінальну відповідальність за ввезення в Росію санкційних продуктів. Відповідне повідомлення розміщено на федеральному порталі нормативних актів. Пише Медуза.

Митники вважають, що санкційні продукти треба внести в категорію стратегічно важливих, а їх ввезення на територію країни повинно підпадати під статтю 226.1 Кримінального кодексу - контрабанда сильнодіючих, токсичних, отруйних, вибухових, радіоактивних та інших речовин, а також зброї. За статтею передбачається покарання до семи років позбавлення волі, або до десяти - у разі вчинення злочину службовою особою або із застосуванням насильства. А також до дванадцяти - в разі злочину у складі організованої групи.

Читайте також: У Росії спалили 50 живих каченят, яких везли з України (відео)

У ФМС вважають, що в силу це положення може вступити в 2016 році.

У Росії з серпня минулого року діє заборона на ввезення продовольчих товарів з ЄС, США та інших країн, що приєдналися в санкціям. Влітку 2015 товари почали знищувати на кордоні. За даними Россільгоспнагляду, з 6 серпня на кордонах знищено близько 600 тонн їжі.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще