Черга в дитячі садки зростає, а ті, хто зареєструвався в електронній черзі, так і не змогли здати дітей у групи. Це цього тижня помітили чиновники КМДА.

За їхніми даними 14 тисяч столичних дітей перебувають у черзі в дитсадки. Таку кількість невлаштованих дітей пояснюють великою кількістю дітей переселенців, які приїхали в Київ із окупованих російськими найманцями регіонів.

У громадській організації "Рух за реформи" зазначають, що дефіцит місць у столичних дитсадках була й до військового захоплення Донбасу та Криму.

"Традиційно перед 1 вересня в столичній адміністрації знову заговорили про брак місць. Чиновники про це згадують тільки під кінець серпня кожного року або перед виборами. І починають активно шукати винних і шляхи вирішення проблеми", - говорить "Знай" Олександр Погиба, один із лідерів громадського руху "Рух за реформи".

Читайте також Водії "Київпастрансу" почнуть страйк, якщо їм не виплатять борги по зарплаті

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За його словами, необхідно було б навести лад із орендою приміщень дитячих садків, які орендують різні організації.

"Їх можна було б відремонтувати за літо і відкрити там нові групи. Ну і, звичайно ж, будувати нові дитячі садки. Місто росте, і потреба в дошкільних установах тільки збільшується. Поки що батьки змушені вирішувати питання про влаштування своєї дитини в дитячий садок через хабарі та побори", - каже активіст

У громадській організації дослідили систему, за якою у дитячі садки приймають дітей. Визначили середній розмір хабаря, який мають сплатити батьки.

"Ціна питання починається від 1500 гривень. Малозабезпечені сім'ї просто не можуть собі такого дозволити, а електронна черга, якою хвалилися, показала свою неспроможність проти корупції", - констатує Олександр Погиба.