В збірку "Герої сучасної України" увійшли 13 українців: військові генерали і рядові, співаки і письменники, медики і військові конструктори. За думкою авторів, усі вони є яскравими зразками гідності, жертовності та наполегливості у будуванні потужної України.

"В нашому інформаційному просторі досі обговорюють міфологеми 40-х років, не помічая сучасних героїв, які прямо зараз зміцнюють та змінюють країну. При цьому, всі ці люди дивують своїми діями в екстремальної ситуації, саможертовністю та стійкістю", - заявив під час презентації автор книги Дмитро Козлов.

Книгу видали російською мовою, щоб вона була доступною для жителів Сходу України та бійців на передовій. Розповсюджувати планують через військові частини та волонтерів.

"Нам важливо, щоб книга потрапила в Росію і показала тим, хто її прочитає, що ми – інший народ. Наявність такої кількості героїв свідчить про те, що вони воюють не з "хунтою", а саме з народом", - зазначив директор Центр дослідження армії, конверсії та роззброєння, який і випустив книгу, Валентін Бадрак.

Експерт підкреслив, що російська агресія лише на 20% здійснюється військовими засобами, решта – це інформаційний вплив на громадян України. Для того щоб переконати українців в здатності створити сучасні збройні сили, в книгу включили військових конструкторів.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"Про конструкторів, які з нуля розробили радіолокаційні станції чи протитанкові комплекси, суспільство знає мало. Хоча навіщо нам Джавелін, якщо наші винахідники давно розробили аналогічний комплекс, більше пристосований для наших реалій? Причому, ці комплекси розроблені таким чином, що їх легко можна відремонтувати без англомовних інструкцій та закордонних комплектуючих", - сказав Бадрак.

Читайте також: "Мій тато герой. Мама сказала, що він уже на небі" - листи дітей на фронт

В книгу увійшли біографії Надії Савченко, Святослава Вакарчука, Сергія Жадана, військових генералів, які загинули на передовій, – Сергія Кульчицкого та Олександра Радієвського, конструкторів Олега Коростельова та Світлани Кошевої та інших.

Наразі автори надрукували тисячу примирників, проте в Міноборони книжкою вже зацікавилися і планують видати ще тисячу найближчим часом. Козлов також підкреслив, що це - лише перша збірка героїв і вони мають намір зробити видання серійним.