У Московському районі міста Харкова ветеринарна служба виявила сказ. У зв'язку з цим там оголосили карантин.

Про це повідомив заступник начальника міського управління ветеринарної медицини Михайло Матвейчук, передає харківський сайт 057.ua.

Випадок захворювання на сказ зафіксували 18 серпня. Карантин оголосили одразу ж наступного дня.

Дві мешканки Московського району, за його словами, прихистили бездомне кошеня. Пізніше виявилося, що він був хворий на сказ. 17 серпня жінки звернулися до лікарні за допомогою.

Крім цього випадку, інших постраждалих від сказу в районі немає. Заступник начальника харківської ветслужби розпорядився ввести з 18 числа в Московському районі карантин.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Читайте також: Через свинячу чуму село на Чернігівщині закрили на карантин

У цей же день невідкладно були проведені контрзаходи, які передбачені у таких випадках. Спеціальні служби міста почали проводити поквартирну вакцинація за участю міліції. Також у районі відловлювати бездомних тварин. Їх усіх будуть присипляти.

Михайло Матвейчук стверджує, що карантин у районі триватиме два тижні.