Роскомнагляд запропонував зробити "Вікіпедію" забороненим сайтом на території РФ. Річ у тім, що російськомовна версія сайту містить статті про приготування наркотиків. У Росії заборонено розповсюджувати подібні рецепти.

Черноярський суд Астраханської області виніс рішення про неприпустимість матеріалів з рецептами наркотичних речовин на сайті Вікіпедії. Це рішення суд надіслав до Роскомнагляду. Якщо адміністрація сайту не заблокує певні статті, то сайт можуть повністю заблокувати.

"У разі невиконання рішення суду Роскомнагляд буде змушений направити інформацію про сторінку операторам зв'язку для блокування на всій території РФ. При цьому, оскільки за рішенням адміністраторів Вікіпедії інтернет-ресурс функціонує на основі протоколу HTTPS, що не допускає обмежень доступу до окремих сторінок, заблокованим опиниться весь ресурс", — йдеться в повідомленні Роскомнагляду.

Читайте також: Лукашенко погрожує перекрити потік російської горілки в Білорусь

Нещодавно кримський прокурор Наталія Поклонська склала список з 30 сайтів, які направлені проти політики окупантів півострова. Ці сайти також будуть заблокованими.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще