У Дніпропетровську, на Краснопільському цвинтарі, 20 серпня поховали 14 невідомих бійців АТО.

В останню путь їх проводжали під звуки Державного гімну України, священики відслужили молебень. На кожній труні був напис "Тимчасово невстановлений захисник України" і реєстровий номер. Надалі їхні особи можуть бути встановлені за допомогою ДНК-експертизи.

Як повідомила директор Департаменту взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту й оборонної роботи Дніпропетровської облдержадміністрації Ірина Федорчук, ці бійці загинули в Донецьку, Дебальцевому, Дослідному, Щасті й інших гарячих точках Донбасу. Їх доправили у березні-червні 2015 року, пише Радіо Свобода.

Як поінформувала Федорчук, наразі в Дніпропетровську неопізнаними все ще залишаються 171 військовий. 159 з них – поховані на Краснопільському цвинтарі.

Читайте також: У Запоріжжі поховали 57 невпізнаних бійців АТО (фото)

Популярні новини зараз
Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За офіційними даними, усього від початку бойових дій на сході України до Дніпропетровського обласного бюро судово-медичної експертизи доставили майже тисячу тіл. 596 загиблих візуально упізнали родичі.

У всіх невідомих беруть зразки ДНК. Їх порівнюють зі зразками ДНК тих, хто шукає зниклих в АТО родичів. Так вдалося впізнати і передати сім'ям тіла 222 загиблих.

У квітні 2015 року в Дніпропетровську, на Краснопільському цвинтарі, відбулось відкриття військового Меморіалу загиблим Героям України. Меморіал висотою майже чотири метри зроблений з граніту. Пам'ятник встановлений коштом приватного підприємця, який також є його автором.