У кіоски "Київхліба" завозять недостатню кількість соціальних сортів хліба, помітили кияни з кількох районів міста.

У громадській організації "Рух за реформи" підтверджують спостереження жителів столиці.

"Люди кажуть, що коли йдуть на роботу – цього хліба ще немає, а коли повертаються, – соціальних сортів уже немає", – каже "Знай" Костянтин Берест, представник "Руху за реформи".

Читайте також Водії "Київпастрансу" почнуть страйк, якщо їм не виплатять борги по зарплаті

За його словами, така ситуація спричинена відсутністю контролю з боку КМДА. Адже між КМДА та ПАТ "Київхліб" укладена угода, відповідно до якої "Київхліб" зобов'язується протягом трьох років здійснювати продаж хліба житньо-пшеничного ("Український") вагою 0,95 кг за ціною 5,25 грн., хліба пшеничного 1 ґатунку ("Пшеничний") вагою 0,65 кг за ціною 4,05 грн., батона нарізного ("Київського") вагою 0,5 кг за ціною 4,15 грн. Також "Київхліб" має встановити 200 тимчасових споруд роздрібної торгівлі у зручних для киян місцях у кожному районі міста.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Міською владою створена неприйнятна ситуація – соціальний хліб нібито є, але купити його можна лише в певних місцях і в певний час", - каже активіст.

Нагадаємо, наявність достатньої кількості соціальних сортів хліба у всіх роздрібних точках продажу хлібопродуктів передбачено програмою уряду з 2010 року. Відповідно до програми, підприємства, що випікають ці сорти хліба, купують борошно за пільговою ціною.