Британські поліцейські та французькі прикордонники співпрацюватимуть у новому центрі боротьби з незаконною міграцією у місті Кале, повідомляють британські урядовці.

Цю програму очолять два старших офіцери: один британець, інший француз. Вони доповідатимуть про стан справ урядам своїх країн. У МЗС Об'єднаного Королівства запевнили, що цей проект допоможе країнам у спільній боротьбі з міграцією.

"Центр буде вистежувати злочинців, які намагаються провезти мігрантів на північ Франції, а звідти - до Британії через тунель під Ла-Маншем", - сказала британський міністр внутрішніх справ Тереза Мей.

Найближчим часом країни підпишуть угоду про нелегальну міграцію. Серед суттєвих змін уряди передбачають розміщення додаткових французьких підрозділів поліцейських, поліпшення огорожі навколо входу до Євротунелю і посилену безпека у самому тунелі.

Читайте також: У Македонії надзвичайний стан через наплив біженців

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Зараз у Європі ситуація з мігрантами є дійсно критичною. У цьому році чверть мільйона людей перетнули Середземне море, прибувши на береги Греції та Італії.