Хіміки з університету Джорджа Вашингтона навчилися отримувати вуглецеві нановолокна з повітря. Дослідники вважають, що їх розробка дозволить зменшити концентрацію CO2 в атмосфері Землі і забезпечить промисловість важливою сировиною.

Про це пише Phys.org.

Вчені розробили ванну для електролізу, в якій знаходиться розплав суміші карбонатів. Вся система за допомогою сонячного світла, який сконцентрований спеціальною системою, підігрівається до 750 градусів за Цельсієм. Частина світла йде на генерацію електрики сонячними батареями. Воно необхідне для електролізу розплаву.

Коли струм пропускається на сталевому електроді, то починається утворення вуглецевих нановолокон. Це пов'язано з відновленням аніону вуглекислоти. Ванна при цьому знаходиться в контакті з повітрям і безперервно поглинає вуглекислий газ і кисень з повітря.

Читайте також: Переливати кров можна будь-якої групи - вчені

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як впевнені хіміки, якщо їх установки займуть хоча б 10% площі Сахари, то через десять років рівень вуглекислого газу повернеться на позначку, яка відповідала часам до індустріальної революції.

Кілограм нановолокон, які отримують таким шляхом, коштує приблизно тисячу доларів. Їх можна використовувати при літакобудуванні та в інших різних сферах.