Фахівці зі Швейцарії та Великобританії розробили автоматичну систему, яка здатна займатися саморозвитком. Роботи, яких вона створює, з кожним поколінням виконують свої завдання все краще.

Про це повідомляє ВВС.

Головний механізм назвали "роботом-матусею". Вона конструює більш маленьких роботів. Вони являють собою пластмасові кубики з мотором і можуть пересуватися. Головна особливість в тому, що система здатна покращувати себе без якого-небудь людського втручання.

"Робот-матуся" використовує різні конфігурації і дивиться, наскільки далеко змогли просунутися створені нею дітища.

За час експерименту створено десять поколінь роботів-кубиків. Кожному новому вдавалося долати більшу дистанцію, в порівнянні з попередниками. Дальність пересування останньої версії була в два рази вище, ніж у першого покоління.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Читайте також: У війнах майбутнього головну роль відіграватимуть роботи

Вчені, зрештою, хочуть отримати роботів з "творчими здібностями". Вони можуть стати в нагоді у виробництві та зможуть постійно покращувати його методи.

Однак не всі люди поділяють оптимізм, пов'язаний з розвитком робототехніки. Про можливі ризики вже заявляли бізнесмени і вчені, серед яких такі відомі діячі як Білл Гейтс, Стівен Хокінг і засновник Tesla Motors Елон Маск.