У Китаї видадуть "Кобзаря" Тараса Шевченка з ілюстраціями китайських художників.

Про це повідомили члени китайської делегації на чолі з віце-президентом Академії живопису і каліграфії Юй Генхуеем, передає сайт Міністерства культури.

Нове видання "Кобзаря" буде китайською мовою. Сюжети творів Шевченка проілюструють в стилі "гохуа". Це традиційний китайський живопис, в якому використовую туш і водяні фарби на шовку або папері. Їх створять китайські художники за враженнями, отриманим під час перебування в Україні.

Також в Китаї організують виставку цих робіт до дня народження поета, а в Україні - до дня його перепоховання на Чернечій горі.

Планується видати окремий каталог.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Читайте також: Казахстан обіцяє сприяти будівництву пам'ятника Тарасу Шевченку

Китайська делегація відвідала музеї та історичні місця, пов'язані з життям і творчістю Шевченка в Києві, Каневі та Моринцях. У Національному музеї Тараса Шевченка та Національної академії мистецтв України, у рамках візиту, відкрилися дві окремі виставки картин китайських художників - членів делегації.

Також планується провести мистецький захід в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури.