Ємен опинився на порозі масового голоду в зв'язку зі збройним конфліктом у цьому південно-західному регіоні Азії. 13 мільйонів людей потребують негайної допомоги.

Про це йдеться у заяві Всесвітньої продовольчої програми ООН, повідомляє ВВС.

"На ринку країни бракує продовольства, щоб прогодувати населення. Термінової допомоги потребують майже 13 мільйонів людей", - йдеться у заяві.

Ситуацію ускладнює те, що гуманітарні організації не можуть потрапити в регіони, які найбільше потребують допомоги, через насильство, що триває в Ємені. Також поставкам продовольчої допомоги перешкоджають бої навколо портів країни.

Заступник генсека ООН з гуманітарних питань Стівен О'Браєн, який щойно повернувся з Ємену, під час Ради Безпеки ООН заявив, що "масштаби людських страждань там - практично незбагненні".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Він різко розкритикував коаліцію на чолі з Саудівською Аравією за авіаудари по порту міста Ходейда, назвавши це порушенням міжнародного гуманітарного права.

Читайте також: Ізраїль готується боротися з російськими комплексами С-300

ООН віднесла Ємен до країн з найвищим рівнем гуманітарної кризи, поруч з Південним Суданом, Сирією та Іраком.

За повідомленнями, з початком бомбардувань, які завдає коаліція, що підтримує проурядові сили, в країні загинули близько двох тисяч цивільних.

За даними ООН, допомоги потребують понад 21 млн. єменців, тобто близько 80% населення країни.

Як повідомлялося раніше, спільна доповідь Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН та Організації економічного співробітництва і розвитку свідчить, що ціни на продовольство будуть поступово знижуватися впродовж найближчого десятиліття.