Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас оголосив про свою відставку та проведенні парламентських виборів достроково. В зв'язку з цим, тимчасово уряд вперше очолюватиме жінка.

Про це пише Корреспондент.

"Я подав президенту Греції прохання про свою відставку і відставку всього уряду", - сказав Ціпрас, звернувшись до народу.

Читайте також: Ціпрас збирається у відставку з посади прем'єра Греції

За його словами, люди мають вирішити, хто буде вести переговори про списання держборгу, хто проводитиме радикальні реформи.

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

До завершення виборів за конституцією на чолі уряду стане голова так званого Ареопагу - Верховного суду - Василікі Тану-Хрістофілу. Хоч і тимчасово, але вперше жінка очолить грецький уряд.

Дату виборів прем'єр не назвав, але їхня приблизна дата проведення - 20 вересня.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Греції позбувся парламентської більшості після демаршу прихильників жорсткої лінії в його партії "Сіріза", які виступали проти угоди з міжнародними кредиторами.