Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас оголосив про свою відставку та проведенні парламентських виборів достроково. В зв'язку з цим, тимчасово уряд вперше очолюватиме жінка.

Про це пише Корреспондент.

"Я подав президенту Греції прохання про свою відставку і відставку всього уряду", - сказав Ціпрас, звернувшись до народу.

Читайте також: Ціпрас збирається у відставку з посади прем'єра Греції

За його словами, люди мають вирішити, хто буде вести переговори про списання держборгу, хто проводитиме радикальні реформи.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

До завершення виборів за конституцією на чолі уряду стане голова так званого Ареопагу - Верховного суду - Василікі Тану-Хрістофілу. Хоч і тимчасово, але вперше жінка очолить грецький уряд.

Дату виборів прем'єр не назвав, але їхня приблизна дата проведення - 20 вересня.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Греції позбувся парламентської більшості після демаршу прихильників жорсткої лінії в його партії "Сіріза", які виступали проти угоди з міжнародними кредиторами.